Ciasteczka brownie z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło oraz czekolady umieszczamy w garnku i rozpuszczamy.
2.Do rozpuszczonych składników dodajemy kakao, mieszamy całość i pozostawiamy do lekkiego przestudzenia.
3.Po przestudzeniu dodajemy cukier puder oraz jajka. Miksujemy dokładnie .
4.Pod koniec dodajemy sypkie składniki: mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Po dokładnym wymieszaniu ciasto jest gotowe.
5.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Nakładamy na nie porcje ciasta. W trakcie pieczenia ciasto rozpływa się, dlatego ważne jest by pozostawić dość spore odstępy pomiędzy wykładamy porcjami.
Na każdej wydzielone porcji układamy po 3-4 borówki.
Ciasteczka wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 15 minut w 180°C. Upieczone studzimy, dopiero zdejmujemy z blaszki.
Komentarze