Ciasteczka bakaliowo-owsiane

0 (0 ocen)

Ciasteczka idealne! Są to obłędne w smaku, pożywne, chrupiące, z mnóstwem bakalii. Jak większość ciasteczek, znikają w zastraszająco szybkim tempie. Idealnie sprawdzają się na drugie śniadanie.

Składniki:


  • 1 1/3 szklanki mąki pszennej
    1 szklanka małych płatków owsianych
    1 szklanka bakalii (dynia, migdały, rodzynki, orzechy)
    200 g masła
    1/2 szklanki brązowego cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

Ciasteczka bakaliowo-owsiane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • owiane1 1. Masło zmiksować z cukrem i proszkiem, dodać pozostałe składniki.
  • owsiane2 2. Lepić kulki i lekko je spłaszczać na blaszce wyłożonej pergaminem. Piec około 15 minut w 170`C.

Komentarze

Podobne przepisy