Ciasteczka aspirynki z marmoladą i kokosem

4.5 (154 ocen)

  • 30 min

Przepyszne ciasteczka, bardzo mięciutkie, pieczone przeze mnie ..wiele, wiele razy, ciągle smakują. Słodkie przez lukier i lekko kwaskowe przez marmolada - to świetne połączenie, które przypadnie do gustu każdemu.

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg mąki
    25 dag masła
    28 dag cukru pudru
    2 jajka
    2 żółtka
    dżem / marmolada
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka Dżemy Marmolady

Ciasteczka aspirynki z marmoladą i kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, masła/ margaryny, 4 żółtek i 8 dkg cukru pudru zagnieść kruche ciasto, rozwałkować, wykrawać kieliszkiem małe ciasteczka.
    Z reszty cukru pudru i 2 białek utrzeć lukier. Smarować lukrem ciasteczka (przy pomocy łyżeczki lub pędzelka), piec w piekarniku w temp.180 stopni (termoobieg 150 stopni). Ciasteczka przekładać dżemem lub marmoladą. Ja użyłam marmolady z dzikiej róży.
    Złączone ciasteczka delikatnie posmarować dodatkowo na brzegach dżemem lub marmoladą i obtoczyć w kokosie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować