Ciasteczka arachidowe

4.45 (183 ocen)

bardzo smaczne, kruche, rozpływające się w ustach

Składniki:

  • 2 szklanki mąki arachidowej
    0,5 szklanki mąki pszennej
    250 g masła
    3/4 szklanki cukru pudru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    2 żółtka
    garść orzeszków arachidowych
Wystaw ocenę:

4.45 (183 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciasteczka arachidowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Następnie dodać miękkie masło i żółtka. Zagnieść dokładnie na jednolite ciasto. Z powstałej masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszczyć i na środku każdego wcisnąć jeden orzech arachidowy. Piec 15-20 minut w 200 st C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować