Ciasteczka ala kremówki

0 (0 ocen)

  • 30 min

pyszne ciasteczka

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasto francuskie
    1 bita śmietana śnieżka
    200 ml zimnego mleka
    orzechy włoskie około garści
    żelatyna 1 łyżka
    1/2 szklanki wody
    2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
    cukier puder

Ciasteczka ala kremówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozłożyć i pociąć na równe kwadraciki , co drugi posmarować rozbełtanym żółtkiem , wstawić do piekarnika i piec w temp 200 C około 12 minut . Po upieczeniu wystudzić . Żelatnę rozpuścić we wrzątku ostudzić . Bita śmietanę ubić z zimnym mlekiem i dwiema łyżeczkami kawy rozpuszczalnej następnie pod koniec ubijania wlać strumieniem zimną żelatynę i dalej ubijać aż masa się połączy , dodać orzechy włoskie i wymieszać. Gotową masą przełożyć kwadraciki i wstawić do lodówki na około 30 minut po tym czasie posypać cukrem pudrem i udekorować orzechami . Polecam szybki tani deser.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy