biszkopt z masą serową i musem jagodowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

biszkopt z masą serową i musem jagodowym

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • Biszkopt:
    7 jajek
    200g cukru
    200g mąki pszennej

    Nakropka :
    1 galaretka cytrynowa
    250ml ciepłej wody.

    Masa serowa:
    500g sera z wiaderka
    6łyżek cukru pudru
    3łyżki żelatyny
    pół szklanki wody ciepłej

    Masa jagodowa:
    600 jagód
    500g sera z wiaderka
    6łyżek cukru pudru
    4łyżki żelatyny
    pół szklanki ciepłej wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Napoje

Biszkopt z masą serową i musem jagodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik na zimno z jagodami 1. 1. Biszkopt: białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywna pianę dodajemy cukier żółtka . Delikatnie mieszamy przesianą mąkę. Pieczemy w tortownicy śr.22cm. Piekarnik nagrzewamy do 180( i pieczemy około 20min.
    2. Galaretkę rozrabiamy z wodą.
    Wystudzony biszkopt namaczamy nakropką.
    3. Masa serowa: ser mieszamy z cukrem pudrem i rozrobioną żelatyną, mieszamy. Gdy zacznie lekko tężeć wylewamy na biszkopt.
    4. Masa jagodowa: Robimy tak samo jak masę serową tylko dodajemy 400g zblendowanych jagód a 200g wrzucamy całych, delikatnie mieszamy. Gdy masa serowa zastygnie wylewamy masę jagodową. Tak przygotowane ciasto wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować