Ciapkapusta

5 (172 ocen)

  • 40 min

Kuchnia śląska zawsze przyciągała mnie swoim wyrazistym smakiem. Pomieszanie ziemniaków ,kiszonej kapusty i cebuli wyszło bardzo smacznie. Polecam zamiast "tradycyjnych" ziemniaków.

  • 40 min

Składniki:


  • 500 g ziemniaków
    500 g kapusty kiszonej
    cebula
    łyżeczka kminku (można użyć też mielonego)
    łyżka masła
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ciapkapusta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie ,ubijamy.
    Odciśniętą z soku i drobno posiekaną kapustę gotujemy w niewielkiej ilości wody z dodatkiem kminku (ma być miękka ,w razie potrzeby dolewamy gorącą wodę).
    Cebulę siekamy i szklimy na maśle.
    Wszystkie składniki mieszamy ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.2 (408 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem

To może cię zainteresować