ciągnące się leczo

0 (0 ocen)

  • 30 min

pyszna potrawa na zimno jak i na ciepło, ma swój oryginalny smak i konsysencje .

  • 30 min

Składniki:

  • papryka czerwona x3 ,
    cebula x3 ,
    kiełbasa (śląska polecam) x 4 ,
    ser według uznania,
    mały słoiczek ketchupu,
    pieprz sól przyprawa uniwersalna-według uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ciągnące się leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kroimy kiełbasę na plasterki, w tym czasie wstawiamy na małym ogniu patelnie, aby się nagrzała. Na rozgrzaną patelnie wrzucamy kiełbase.
  • 2. Kroimy cebulę czekamy, aż kiełbasa się zarumieni, wrzucamy na patelnie cebulę, mieszamy.
  • 3. Do zarumienionej cebulki i podpieczonej kiełbaski wrzucamy pokrojoną w kosteczki paprykę.
  • 4. Do gotowych warzyw dodajemy soli pieprzu i przyprawa uniwersalna.
  • 5. Zalewamy ketchupem, mieszamy dokładnie.
  • 6. Nawierzch kłądziemy plasterki sera.
  • 7. Gotowe, Smacznego ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować