Ciacho czarna krówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i dalej ubijać na puch. Dodać mąkę wymieszaną proszkiem i kakao.Upiec biszkopt. Wystudzić.Przekroić na pół.
MUS TRUSKAWKOWY: Truskawki rozmrozić, odlać sok, zmiksować. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wody. Gdy przestygnie wlać do musu z truskawek, wymieszać. Tężejący mus wylewamy na ciasto ( na śmietanę). Odstawiamy do całkowitego stężenia.
MASA ŚMIETANOWA: Masę musimy robić na dwa razy z 1/2 porcji czyli 400 ml.śmietany ubijamy z 2 łyżkami cukru i na koniec wlewamy żelatynę (zimną rozpuszczone 2 łyżki w niewielkiej ilości wody gorącej)
UKŁADANIE CIASTA:
1. Biszkopt przekroić na pół,
- 1/2 biszkoptu
- 1/2 śmietany kremówki
- mus truskawkowy
- 1/2 śmietany
- druga połowa biszkoptu
- wierzch ciasta smarujemy kajmakiem i posypujemy orzechami.
Komentarze