Ciacho bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paczkę herbatników podzielić w proporcji 2/3 - 1/3 i pokruszyć.
2.Do większej porcji pokruszonych herbatników dodać miękkie masło i wymieszać tak, aby herbatniki połączyły się.
Tak przygotowaną masą wykleić okrągły pojemnik.
3.Podzielić czekoladę na pół. Jedną połowę rozpuścić i dodać do mniejszej ilości herbatników, wymieszać i wyłożyć na herbatniki z masłem. Odstawić na chwilę do lodówki do stężenia (ok. 10 minut).
4.Drugą połowę czekolady rozpuścić i wyłożyć na herbatniki z czekoladą.
Również odłożyć do stężenia.
5.Mocno schłodzoną śmietankę ubić. Dodać na stężałą czekoladę.
Banana pokroić w plasterki i obłożyć wokół ciasta.
Odstawić do stężenia lub jeść od razu.
Komentarze