Ciacho bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Dla osób, które naprawdę uwielbiają supersłoooooodkie desery.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Duża paczka herbatników (250-300g)
    200 g śmietanki 36%
    Tabliczka czekolady z orzechami
    40 g masła
    Banan do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Słodycze Ciasto

Ciacho bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paczkę herbatników podzielić w proporcji 2/3 - 1/3 i pokruszyć.
  • 2. Do większej porcji pokruszonych herbatników dodać miękkie masło i wymieszać tak, aby herbatniki połączyły się.
    Tak przygotowaną masą wykleić okrągły pojemnik.
  • 3. Podzielić czekoladę na pół. Jedną połowę rozpuścić i dodać do mniejszej ilości herbatników, wymieszać i wyłożyć na herbatniki z masłem. Odstawić na chwilę do lodówki do stężenia (ok. 10 minut).
  • 4. Drugą połowę czekolady rozpuścić i wyłożyć na herbatniki z czekoladą.
    Również odłożyć do stężenia.
  • 5. Mocno schłodzoną śmietankę ubić. Dodać na stężałą czekoladę.
    Banana pokroić w plasterki i obłożyć wokół ciasta.
    Odstawić do stężenia lub jeść od razu.

Porady

Ciasto można udekorować dowolnymi owocami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować