Ciabatty z figami i kozim serem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Niejednokrotnie wspominaliśmy, że kozi ser jest naszym oczkiem w głowie...a już w połączeniu z figami i sosem miodowym...oł! Wymiękamy

  • 30 min

Składniki:

  • 4 bułki ciabatty (do pieczenia)
    4 figi
    300 g koziego sera (roladka)
    ogórek zielony
    sałata lodowa
    Sos:
    4 łyżki miodu
    6 łyżek oliwy z oliwek
    1 łyżka octu winnego (białego)
    1 łyżka musztardy

Ciabatty z figami i kozim serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciabatty z figami i kozim serem 1. Bułki kroimy na pół.

    Figi, ogórki i ser kroimy na plasterki.

    Oliwę, ocet, miód i musztardę mieszamy do momentu kiedy wszystkie składniki dokładnie się połączą.

    Na górnej części bułki kładziemy plastry figi, sera i zapiekamy ( razem z dolną częścią bułki) 20 min w temperaturze 180°C.

    Po wyjęciu z piekarnika na dolnej części układamy sałatę lodową, plasterki ogórka, przykrywamy bułką z serem i figami i polewamy sosem.

    Podajemy od razu po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy