Ciabatta z roszponką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Łososia pociąć na 6 kawałków, zalać 2 łyżkami miodu. Przyprawić czosnkiem i pieprzem. Odstawić.
2.Ciabatty przeciąć na pół. posmarować każdą połówkę oliwą i posypać czosnkiem. Wstawić do nagrzanego do 150 oC piekarnika na 3 minuty.
3.Roszponkę umyć i wysuszyć. Pomidory umyć i pokroić na plasterki. Mozzarellę pokroić na 6 plasterków.
4.Łososia wraz z sosem smażyć na małym ogniu przez czas ok. 5 minut.
5.Ciabattę wyjąć z piekarnika, nałożyć na każdą plasterek łososia i mozzarelli. Ponownie wstawić do piekarnika na 2 minuty, tak by mozzarella lekko się roztopiła.
6.Wyjąć ciabatty z piekarnika, przystroić plastrami pomidorów i roszponki.
Komentarze