Ciabatta z roszponką

0 (0 ocen)

  • 15 min

Przystawka znika ze stołu w mgnieniu oka.

  • 15 min

Składniki:

  • 3 ciabatty (bułki)
    1 opakowanie mozzarelli w kulce
    200 g łososia wędzonego
    sałata roszponka
    2 pomidory
    2 łyżki oliwy
    2 łyżki miodu
    czosnek granulowany
    pieprz

Ciabatta z roszponką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia pociąć na 6 kawałków, zalać 2 łyżkami miodu. Przyprawić czosnkiem i pieprzem. Odstawić.
  • 2. Ciabatty przeciąć na pół. posmarować każdą połówkę oliwą i posypać czosnkiem. Wstawić do nagrzanego do 150 oC piekarnika na 3 minuty.
  • 3. Roszponkę umyć i wysuszyć. Pomidory umyć i pokroić na plasterki. Mozzarellę pokroić na 6 plasterków.
  • 4. Łososia wraz z sosem smażyć na małym ogniu przez czas ok. 5 minut.
  • 5. Ciabattę wyjąć z piekarnika, nałożyć na każdą plasterek łososia i mozzarelli. Ponownie wstawić do piekarnika na 2 minuty, tak by mozzarella lekko się roztopiła.
  • 6. Wyjąć ciabatty z piekarnika, przystroić plastrami pomidorów i roszponki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy