Chutney z papryki i śliwek

4.49 (152 ocen)

Świetny na zimowe dni.

Składniki:

  • 1 czerwona papryka
    500 g żółtych śliwek
    1 cebula
    sól, pieprz
    5 łyżeczek cukru
    słodka papryka
    2 cm korzenia imbiru
    2 łyżeczki octu winnego
    curry
    cynamon
Wystaw ocenę:

4.49 (152 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Chutney z papryki i śliwek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne i kroimy miąższ w kosteczkę, cebulę siekamy, a śliwki drylujemy i kroimy na kawałki.
  • 2. W garnku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej warzywa i śliwki, dusimy ok. 20 min, doprawiamy solą, pieprzem, curry, cynamonem, startym korzeniem imbiru, papryką , octem i cukrem. Dusimy jeszcze kilka minut, przekładamy do słoików i pasteryzujemy kilka minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować