Chutney z czarnej porzeczki

  • wyświetlono: 264 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Z czarnej porzeczki można przygotować nie tylko sok czy dżem ale także wytrawny sos do mięs, chutnej.

Bez nazwy-2
  • 4 porcje
  • 120min

Składniki

1 kg czarnej porzeczki

1 czerwona cebula

3/4 szklanki cukru

1/4 szklanki octu

1/3 łyżeczki gorczycy

1/3 łyżeczki imbiru

3 goździki

1/4 łyżeczki pieprzu (szczypta)

szczypta cynamonu

Sposób przygotowania przepisu:

Chutney z czarnej porzeczki

  • 1. Czarną porzeczkę umyć, krótko zmiksować blenderem. Przełożyć do garnka.

    Cebulę pokroić w drobną kostkę, dodać do porzeczki. Gotować do zgęstnienia mieszając od czasu do czasu.

    Do garnka wsypać cukier, ocet, gorczycę, imbir, mielone goździki, pieprz i cynamon, wymieszać, gotować jeszcze ok. 5 min. często przy tym mieszając.

    Gorący wlać do słoików, zakręcić, pasteryzować ok. 15 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

czarna porzeczkachutnejprzetwory_z_ fiskars

Komentarze

Podobne przepisy

Konfitura z czarnej porzeczki

Dodane przez: alaaa

Konfitura z czarnej porzeczki

W ogródku dojrzewają owoce więc...

Dżem z czarnej porzeczki

Dodane przez: Jola1977-1977

Dżem z czarnej porzeczki

Czarna porzeczka zadziwia przepięknym...

dżem z czarnej porzeczki

Dodane przez: duszek

DŻEM Z CZARNEJ PORZECZKI

Idealnie nadają się na soki i dżemy.Dżemy...

image-1blef91

Dodane przez: paolineczka

Sok z czarnej porzeczki na zimę

Zatrzymaj smak lata na dłużej -...

Konfitura z czarnej porzeczki

Dodane przez: mysza75

Konfitura z czarnej porzeczki

Domowe słodkie konfitury, można...

sok

Dodane przez: AnnaKoziel

Szybki sok z czarnej porzeczki

Lubicie popijać soki zimą ze swojej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE