Chutney imbirowo - pomidorowy z cynamonem

  • wyświetlono: 238 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszny, aromatyczny sos do mięs. Zachwyci nie jedno podniebienie

Cukiereczek
  • 5 porcje
  • Łatwy

Składniki

- ocet ryżowy: 0.25 szklanki
- cukier trzcinowy: 0.25 szklanki
- imbir starty: 1 łyżka
- cynamon,: 0.5 łyżeczki
- pomidory krojone w zalewie: 1 puszka

Sposób przygotowania przepisu:

Chutney imbirowo - pomidorowy z cynamonem

  • Chutney imbirowo - pomidorowy z cynamonem1. Zaczynamy od obrania i starcia na tarce świeżego imbiru. Następnie odmierzamy ocet ryżowy i cukier, które umieszczamy w małym garnuszku, dodajemy do nich starty imbir i wszystko dokładnie mieszamy. Stawiamy powstałą mieszankę na gaz i mieszamy aż do rozpuszczenia się cukru.
  • Chutney imbirowo - pomidorowy z cynamonem2. Gdy to nastąpi wlewamy pomidory z puszki wraz z zalewą oraz dodajemy cynamonu. Całość gotujemy około 20 minut aż sos zgęstnieje od czasu do czasu mieszając.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

latozimaobiadwiosnakuchnia polskajesieńkolacja we dwojeimprezy

Komentarze

Podobne przepisy

chutney z czarnej porzeczki

Dodane przez: dorota w

Chutney z czarnej porzeczki

Z czarnej porzeczki można przygotować...

image-0kigw7r

Dodane przez: Apetyczna babeczka

Chutney z węgierek i chili

Korzystając z ostatnich jesiennych...

Chutney z mango

Dodane przez: Lenka Syrenka

Chutney z mango

Chutney to rodzaj pikantnej, lekko...

konfitura wiśniowa z cynamonem

Dodane przez: Doraa

Konfitura wiśniowa z cynamonem

Bardzo lubię cynamon. Dodaję go...

Chutney z czarnej porzeczki

Dodane przez: Doraa

Chutney z czarnej porzeczki

o korzennym smaku. Doskonały jako...

Chutney z rabarbaru z gruszką

Dodane przez: Konto nieaktywne

Chutney z rabarbaru z gruszką

Dodatek do mięs rodem z kuchni...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE