Chutney imbirowo - pomidorowy z cynamonem

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszny, aromatyczny sos do mięs. Zachwyci nie jedno podniebienie

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ocet ryżowy: 0.25 szklanki
    - cukier trzcinowy: 0.25 szklanki
    - imbir starty: 1 łyżka
    - cynamon,: 0.5 łyżeczki
    - pomidory krojone w zalewie: 1 puszka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Chutney imbirowo - pomidorowy z cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chutney imbirowo - pomidorowy z cynamonem 1. Zaczynamy od obrania i starcia na tarce świeżego imbiru. Następnie odmierzamy ocet ryżowy i cukier, które umieszczamy w małym garnuszku, dodajemy do nich starty imbir i wszystko dokładnie mieszamy. Stawiamy powstałą mieszankę na gaz i mieszamy aż do rozpuszczenia się cukru.
  • Chutney imbirowo - pomidorowy z cynamonem 2. Gdy to nastąpi wlewamy pomidory z puszki wraz z zalewą oraz dodajemy cynamonu. Całość gotujemy około 20 minut aż sos zgęstnieje od czasu do czasu mieszając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować