Churros

5 (1 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 6 osób
  • Średni

Churros

  • 1 godz.
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 250 ml mleka
    3 łyżki cukru
    60 g masła
    200 g mąki
    5 jajek
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery

Churros - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko z masłem i cukrem gotujemy, wsypujemy mąkę i mieszamy ciasto by było plastyczne ale się nie przypaliło. Zdejmujemy z ognia i studzimy. Następnie dodajemy po jednym jajku i miksujemy aż ciasto będzie jednolite i bardzo kleiste. Nakładamy do maszynki lub rękawa cukierniczego i wprost do gorącego oleju wyciskamy porcje churros, ucinamy nożyczkami.
    Po usmażeniu osączamy na ręczniku papierowym i posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować