Chrzanowe schabowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pomysłów na schabowe jest wiele. Dodatek chrzanu nadaje smaku i sprawia, że schabowy jest jeszcze bardziej kruchy i soczysty.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 plastry schabu QAFP
    sól morska
    pieprz kolorowy
    8 łyżeczek chrzanu

    mąka krupczatka
    2 jajka

    bułka tarta

    olej, smalec lub klarowane masło do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy

Chrzanowe schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wkładamy do woreczka foliowego i rozbijamy. Plastry mięsa oprószamy solą i pieprzem. Plastry smarujemy z obu stron chrzanem.

    Kotlety panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiany kolor z obu stron.
    Podajemy z ziemniakami i ulubioną sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować