Chrzanowe schabowe

  • wyświetlono: 55 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Pomysłów na schabowe jest wiele. Dodatek chrzanu nadaje smaku i sprawia, że schabowy jest jeszcze bardziej kruchy i soczysty.

Kasja1986
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

4 plastry schabu QAFP
sól morska
pieprz kolorowy
8 łyżeczek chrzanu

mąka krupczatka
2 jajka

bułka tarta

olej, smalec lub klarowane masło do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Chrzanowe schabowe

  • 1. Mięso wkładamy do woreczka foliowego i rozbijamy. Plastry mięsa oprószamy solą i pieprzem. Plastry smarujemy z obu stron chrzanem.

    Kotlety panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiany kolor z obu stron.
    Podajemy z ziemniakami i ulubioną sałatką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

schabowy

Komentarze

Podobne przepisy

karkówka w sosie chzanowym

Dodane przez: Martyna1991

Karkówka w sosie chrzanowym

Duszona karkówka w sosie chrzanowym....

Bitki schabowe

Dodane przez: kasiac

Bitki schabowe

To jeden z bezapelacyjnych polskich...

karkówka

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Karkówka w sosie chrzanowym

To doskonały obiad dla smakoszy...

Kotlety schabowe

Dodane przez: adzia

Kotlety schabowe

Ulubione danie dla mężczyzn jeżeli...

schabowy

Dodane przez: EwaW2910

Chrupiące schabowe

Schabowe to sztandarowe danie w...

kotlet

Dodane przez: Kasja1986

Keczupowe schabowe

Pomysłów na schabowe jest wiele....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE