Chrzanowa zupa na żeberkach

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • -40 dag wędzonych żeberek
    -kawałek białej kiełbasy
    -1 porcja włoszczyzny
    -korzeń chrzanu
    -250 ml serwatki
    -4 jajka ugotowane na twardo
    -ziele angielskie
    -liść laurowy
    -majeranek
    -sól
    -pieprz

Chrzanowa zupa na żeberkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy i obieramy. Wrzucamy do 1 litra wody. Didajemy żeberka, białą kiełbasę, liść laurowy, ziele angielskie. Gotujemy 1 godzinę. Wyjmujemy kiełbasę i żeberka oraz warzywa. Do garnka wlewamy serwatkę i zagotowujemy. Przyprawiamy zupę świeżo startym chrzanem, pieprzem, solą. Mieszamy z dwoma przetartymi przez sitko żółtkami i majerankiem. Podajemy z pokrojonymi jajkami lub kiełbasą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy