Chrzanowa karkówka

0 (0 ocen)

Bardzo smaczna na wielkanocny stół

Składniki:


  • 1 karkówka bez kości ( 2,2 kg )
    Zalewa :
    2,5 l wody
    6 czubatych łyżek chrzanu
    2 liście laurowe
    4 ziarna ziela angielskiego
    4 ziarna jałowca
    1 łyżka płatków czosnku ( lub 2 ząbki świeżego )
    sól do smaku
    1 łyżeczka ziarnistego pieprzu kolorowego
    1 czubata łyżka wędzonej papryki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Chrzanowa karkówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Do garnka wlać wodę, dodać wszystkie skladniki zalewy i zagotować.
    Gotować ją około 5 minut a następnie wystudzić.
    Do zimnej zalewy włożyć karkówkę i zagotować.
    Gotować 10 minut i wystudzić.
    Znowu zagotować wszystko i gotować 5 minut, wystudzić i gotować kolejne 5 minut.
    Wszystko wystudzić, wyjąć mięso i schłodzic w lodówce.
    Kroić w plastry i podawać na zimno do pieczywa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować