Chrzan jabłkowo - imbirowy

5 (1 ocen)

  • 30 min

Smaczny dodatek do mięs, wędlin i jajek

  • 30 min

Składniki:

  • 4 duże jabłka, 4 - 5 dużych łyżek chrzanu - użyłam ze słoiczka, łyżka świeżo tartego imbiru bez skórki, łyżeczka masła, łyżka soku z cytryny, majonez 1 łyżka
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Chrzan jabłkowo - imbirowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrałam i starłam na dużych oczkach. Przełożyłam do rondelka. Dodałam łyżeczkę masła i próżyłam mieszając aż odparowała woda. Na koniec dodałam starty imbir - przemieszałam. Do letnich jabłek dodałam chrzan, sok z cytryny i majonez - majonez można pominąc. Chrzan ten wspaniale smakuje jako dodatek do wędlin, pasztetów, pieczonych mięs a także do jajek
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować