Chrzan gotowany wg.przepisu pani Lusi

4.46 (169 ocen)

Ten chrzan jest dla tych co chcą zjeść z jajkami bardzo łagodny chrzan nie piekący.I Tym razem na wielkanocnym stole nie może zabraknąć u mnie chrzanu gotowanego.

Składniki:

  • 1 słoik chrzanu 0.33 odcedzamy z zalewy
    1 duża śmietana
    4 jajka surowe
    4 płaskie łyżki cukru
    3 łyżki octu winnego
    1 łyżeczka soli
Wystaw ocenę:

4.46 (169 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Chrzan gotowany wg.przepisu pani lusi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki dajemy do garnka,bardzo dokładnie mieszamy i zagotowujemy,nie przestajemy mieszać.Musimy uważać aby się nie przypaliło.Tak przygotowany chrzan podajemy na zimno do wędlin i jajek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować