CHRUST LANY - karnawałowa przekąska

  • wyświetlono: 208 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 1

Fantazyjne "esy floresy" wylewany na gorący tłuszcz tworzą chrupiące przekąski, idealne do zajadania na imprezie czy przed tv.Spróbujcie!Nie tylko w Tłusty Czwartek!

22885967_1490006861084357_6603409112411166891_n
  • 20min

Składniki

SKŁADNIKI:

( dla 4 osób )

* mąka pszenna - 200 g

* mleko 2% - 150 ml

* jajko - 3 szt

* cukier z wanilią - 2 łyżki

* sól - 1 szczypta

* olej do głębokiego smażenia

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

CHRUST LANY - karnawałowa przekąska

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Oddzielamy żółtka od białek, z białek ubijamy sztywną pianę ze szczyptą soli.

    Żółtka ubijamy do białości, dodajemy mleko, cukier i cały czas ubijając wsypujemy mąkę.

    Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek, mieszamy.

    W garnku rozgrzewamy olej, na łyżkę nabieramy porcję ciasta i wylewamy na tłuszcz tworząc fantazyjne wzorki.

    Smażymy kilkanaście sekund na złoto, odsączamy na papierowym ręczniku.

    Posypujemy cukrem pudrem!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciesezonowe_przysmakiszkola_babciz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczylaTłusty CzwartekchrustFaworkiprzekąskakarnawałchrust lany
 

Komentarze

Podobne przepisy

image-0oerv3i

Dodane przez: monika1985

Lany chrust gotowy w 5 minut

Uwielbiam przepisy, gdzie szybko...

Chrusty

Dodane przez: kiziolek201

Chrusty

Szybkie i smaczne chrusty

Chrusty

Dodane przez: Konto nieaktywne

Chrusty

Pyszne, domowe chrupiące chrusty....

Chrust jak u babci

Dodane przez: theresita3

Chrust

Chrust idealny na zakończenie karnawału.

chrust

Dodane przez: edytakkk

Chrust

Chrust inaczej zwany faworkami,...

Chrust

Dodane przez: Ania23a

Chrust

Przepis na chrust piekłam pierwszy...