CHRUST LANY

0 (0 ocen)

  • 30 min

Fantazyjne „esy floresy” wylewany na gorący tłuszcz tworzą chrupiące przekąski, idealne do zajadania na imprezie czy przed tv.Spróbujcie!Nie tylko w Tłusty Czwartek!

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( dla 4 osób )

    * mąka pszenna – 1 szkl

    * mleko – 2,5 szkl

    * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

    * jajko – 2 szt

    * sól – 1 szczypta

    * olej do głębokiego smażenia

Chrust lany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Z podanych składników robimy gęste ciasto naleśnikowe ( odstawiamy na ok. 15 minut do spulchnienia ).

    W garnku rozgrzewamy olej, na łyżkę nabieramy porcję ciasta i wylewamy na tłuszcz tworząc fantazyjne wzorki.

    Smażymy kilkanaście sekund na złoto, odsączamy na papierowym ręczniku.

    Posyp[ujemy cukrem pudrem!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy