Chrust Faworki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Chrust - pyszne Faworki

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • Składniki :

    2 szklanki mąki,
    4 żółtka,
    1 łyżka spirytusu,
    4-5 łyżek gęstej śmietany,
    1 łyżeczka cukru,
    1/2 łyżeczka soli,
    cukier puder do posypania,
    olej lub smalec do smażenia.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Faworki

Chrust faworki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na stolnicę wysyp mąkę oraz cukier. Do dużego kubka wlej śmietanę, wódkę dodaj sól i żółtka. Wymieszaj składniki. Wlej wszystko do mąki i wyrób gładkie ciasto. Przez kilka minut bij ciastem o stolnicę. Zawiń w folię i odstaw na 10 minut. Rozwałkuj ciasto bardzo cienko i przy pomocy noża wytnij prostokąty. Natnij na środku i przełóż koniec. Faworki smaż na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Połóż na ręczniku papierowym i posyp cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować