chrupki z cieciorki

0 (0 ocen)

  • 35 min

Zdrowa przekąska zamiast chipsów, do chrupania przed telewizorem.

  • 35 min

Składniki:

  • puszka ciecierzycy (400g)
    3 łyżki oleju
    łyżeczka słodkiej papryki
    szczypta ostrej papryki
    1/2 łyżeczki czosnku suszonego
    1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
    pieprz

Chrupki z cieciorki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciecierzycę odsączyć i osuszyć na ręczniku papierowym. Można użyć też suchej ciecierzycy- wtedy należy ją moczyć przez noc, a następnie ugotować. Prościej jednak i szybciej jest jest użyć konserwowej. Olej wymieszać z przyprawami i dokładnie obtoczyć ciecierzycę w tej mieszance. Wysypać na blaszkę do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 30 minut, od czasu do czasu pomieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy