Chrupki z ciecierzycy - karnawałowa zdrowa przekąska
Chrupki z ciecierzycy - karnawałowa zdrowa przekąska
wyświetlono: 238 |
dodany do książki kucharskiej: 1 |
polecenia: 0
"Nie jestem głodna, ale coś bym zjadła..." Też macie czasem ochotę coś "pochrupać"? Ciecierzyca pieczona z przyprawami to idealna propozycja. Szybka, zdrowa i pyszna.
Puszka ciecierzycy w zalewie
trzy łyżki oleju rzepakowego/oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
ulubione przyprawy (u mnie: papryka słodka, ostra, chili, pieprz ziołowy, sól)
Sposób przygotowania przepisu:
Chrupki z ciecierzycy - karnawałowa zdrowa przekąska
1.
Ciecierzycę odsączamy i osuszamy ręcznikiem papierowym, by pozbyć się nadmiaru wody. Czosnek przeciskamy przez praskę (tego takiego dziadka do czosnku..:) ), łączymy z oliwą i przyprawami. Ciecierzycę dokładnie mieszamy z powstałym "sosem" i wykładamy na blachę (wyłożoną papierem do pieczenia). Pieczemy ok. 15 minut w temperaturze ok 200 stopni.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze