Chrupiący torcik z jagodami

0 (0 ocen)

Delikatny serniczek z jagodami. Pycha!

Składniki:

  • 15 sucharków, 40 dag kremu czekoladowego do pieczywa(temperatura pokojowa), 2 galaretki o smaku owoców leśnych, 2 szklanki jagód, 40 dag serka homogenizowanego naturalnego, duży kubek śmietany kremówki 30% (330g), 5 łyżek cukru pudru, 2 łyżki żelatyny rozpuszczone w połowie szklanki wody, 50 dag gorzkiej czekolady

Chrupiący torcik z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sucharki wkładamy do woreczka i kruszymy za pomocą tłuczka do mięsa. Mieszamy z kremem czekoladowym. Masę wykładamy na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (26 cm). Wkładamy do lodówki, żeby masa stwardniała. W garnuszku zagotowujemy 2 szklanki wody. Dodajemy 2 galaretki. Jagody miksujemy za pomocą blendera na jednolitą masę. Mieszamy z galaretką. Kiedy mus zacznie tężeć wylewamy go na masę czekoladową. Śmietanę ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder, serek. Na końcu dodajemy rozpuszczoną żelatynę i chwilę razem miksujemy. Masę wylewamy na mus jagodowy. Ciasto posypujemy startą czekoladą. Schładzamy w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy