Chrupiący torcik z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sucharki wkładamy do woreczka i kruszymy za pomocą tłuczka do mięsa. Mieszamy z kremem czekoladowym. Masę wykładamy na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (26 cm). Wkładamy do lodówki, żeby masa stwardniała. W garnuszku zagotowujemy 2 szklanki wody. Dodajemy 2 galaretki. Jagody miksujemy za pomocą blendera na jednolitą masę. Mieszamy z galaretką. Kiedy mus zacznie tężeć wylewamy go na masę czekoladową. Śmietanę ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder, serek. Na końcu dodajemy rozpuszczoną żelatynę i chwilę razem miksujemy. Masę wylewamy na mus jagodowy. Ciasto posypujemy startą czekoladą. Schładzamy w lodówce.
Komentarze