Chrupiący schabowy

5 (159 ocen)

Szybko, pysznie i bardzo chrupiąco !

Składniki:

  • Składniki :

    4 kotlety bez kości wieprzowe
    sól
    pieprz
    2 ząbki czosnku
    papryka słodka
    3 szklanki płatków kukurydzianych
    2 łyżeczki musztardy
    2 jajka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chrupiący schabowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :

    Mięso rozbij. Oprósz solą, pieprzem i papryką. Natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Płatki kukurydziane przesyp do woreczka i zmiażdż. Przygotuj 2 miseczki. Do jednej wsyp płatki do drugiej wbij jajka, dodaj musztardę i rozbełtaj widelcem. Mięso zanurz w jajku a następnie obtocz w płatkach. Smaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju na złoty kolor z dwóch stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Płatki Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.49 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Schabowy przekładaniec

4.49 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Schabowy przekładaniec

Kasia_S idealny na ciepło na obiad ale będzie również smakował na zimno na kanapki 1 godz. 30 min

To może cię zainteresować