Chrupiący filet z kurczaka

  • wyświetlono: 255 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Przepis na smacznego kurczaka według przepisu Babci Stefci.

profilowe
  • 5 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

Filet z kurczaka podwójny 2 szt.
Zupa cebulowa typu francuskiego 2 torebki
Ziarna sezamu 2 łyżki
Oliwa

Sposób przygotowania przepisu:

Chrupiący filet z kurczaka

  • 1. Mięso opłukać, osuszyć i natrzeć zupą cebulową(1 zupa na podwójny filet), skropić oliwą i odstawić do lodówki na noc. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec do miękkości (około 40-45 minut), pod koniec pieczenia zdjąć folię, posypać sezamem i zrumienić.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

filet z kurczaka

Komentarze

Podobne przepisy

Kurczak w sosie curry

Dodane przez: AnetaJ

Kurczak w sosie curry

To pomysł na szybkie i smaczne...

Dodane przez: alicja Gorol24

Ćwiartki z kurczaka z ryżem

Prosty i tani przepis ... Życzę...

Kurczak w sosie cytrusowym

Dodane przez: ewaeu

Kurczak w sosie cytrusowym

Taki kurczak smakuje wybornie....

Kurczak w sosie ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Dodane przez: ankad21

Kurczak w sosie ze szpinakiem i suszonymi...

Mega pyszne i szybkie danie ,...

Domowa przyprawa do kurczaka

Dodane przez: Elzbieta Majkowska

Domowa przyprawa do kurczaka

Przyprawy można użyć do przygotowania...

Panierka do kurczaka

Dodane przez: Gregorhspeed

Panierka do kurczaka

Czasami takie dania są ważne w...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE