CHRUPIĄCE ZAPIEKANE BUŁECZKI NA ŚNIADANIE

0 (0 ocen)

wstałam wcześniej niż synek i postanowiłam pomimo braku czasu z rana zrobić wyjątkowo inne śniadanie które wspaniale chrupie i jest pełnowartościowe

Składniki:

  • SKŁADNIKI;
    2 bułki prosto z piekarni
    4 plastry szynki dojrzewającej
    4 plastry sera żółtego
    0,5 cebuli
    4 jajka
    Masło
    Sól
    Pieprz

Chrupiące zapiekane bułeczki na śniadanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-256ruhq 1. WYKONANIE;
    Bułki przekrawamy na samym środku wydrążamy środek tak by powstał dołek . Smarujemy bułki cienko masłem cebulę obieramy i kroimy w cienką kosteczkę , posypujemy na dołki w bułkach. Kładziemy plaster szynki , ser ścieramy na tarce kładziemy na szynkę jajka delikatnie wybijamy na środek bułki bardzo ostrożnie , by się nie rozlały . Posypujemy solą i pieprzem . Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy do 15 minut tak aby jajko się ścięło . Gotowe smacznego .

Porady

na wierzchu bułeczek można posypać zielonym szczypiorkiem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy