Chrupiące udka

0 (0 ocen)

  • 50 min

Pyszny, chrupiący kurczak od panierki po samo mięso. Do przygotowania w niecałą godzinę. Pomysł powstał z myślą, o moim narzeczonym, który nie lubi nawet wypieczonej z przyprawami skórki z kurczaka. Postanowiłam zamienić skórkę na chrupiącą panierkę, która apetycznie wygląda i dobrze smakuje.

  • 50 min

Składniki:

  • - udka, pałki z kurczaka ( dowolna ilość)
    - przyprawa do kurczaka
    - 2 jajka
    - panierka do mięs paprykowa
    - sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Chrupiące udka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso natrzeć przyprawą do kurczaka. Wstawić do piekarnika. Piec 15 minut, po tym czasie wyciągnąć blaszkę z mięsem, ściągnąć skórkę z drobiu, posypać ponownie przyprawą i dalej piec przez około 20 minut.
  • 2. Jajka rozbić i wymieszać z solą. Na głęboki talerz wysypać panierkę.
  • 3. Kurczaka wyciągnąć z piekarnika. Odstawić na chwilę aby trochę ostygł. Następnie każdą porcję mięsa panierować w jajku i panierce. Ponownie włożyć do piekarnika i piec jeszcze 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Drób Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować