Chrupiące tosty z mozzarellą i salsą pomidorową z ziołami

  • wyświetlono: 280 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"

  • 15min

Składniki

• 2 kromki pełnoziarnistego chleba tostowego
• ½ kulki białej mozzarelli
• 1 pomidor obrany ze skóry
• 1 czerwona cebula
• kilka listków bazylii
• 1 łyżeczka oliwy z oliwek
• sól sodowo-potasowa
• pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Chrupiące tosty z mozzarellą i salsą pomidorową z ziołami

  • 1. Pokrój mozzarellę na 4 plastry, połóż po 2 plastry na każdej kromce i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180˚C, aż się zarumienią (10-15 minut).
  • 2. Pomidor i cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Wymieszaj je z łyżeczką oliwy, dopraw solą i pieprzem.
  • 3. Na gotowe tosty z serem, połóż po łyżeczce przygotowanej salsy i ułóż je na talerzyku, ozdób listkami bazylii.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilmozzarellapomidorowatostysalsażyj smacznie i zdrowo

Komentarze

Podobne przepisy

Zbójnickie kąski

Dodane przez: justi2401

Zbójnickie kąski z pomidorową salsą

Kruche ciasto francuskie z farszem...

Quesadillas z pomidorową salsą

Dodane przez: kasiunia

Quesadillas z pomidorową salsą

Danie kuchni meksykańskiej, polecam...

Tosty z salsą cruda

Dodane przez: Konto nieaktywne

Tosty z salsą cruda

Lekkie śniadanie lub kolacja ze...

image-1p184om

Dodane przez: beniawojt

Pomidorowe miseczki z mozzarellą i pesto

Bardzo smaczna,efektowna,włoska...

image-07mud6x

Dodane przez: viki2903

Risotto pomidorowe z ziołami

Pomysł na wykorzystanie zupy pomidorowej...

Zapiekany kalafior z salsą pomidorową

Dodane przez: Gregorhspeed

Zapiekany kalafior z salsą pomidorową

Kalafior pochodzi z rodziny kapustnych....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE