Chrupiące tosty z mozzarellą i salsą pomidorową z ziołami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"

  • 15 min

Składniki:

  • • 2 kromki pełnoziarnistego chleba tostowego
    • ½ kulki białej mozzarelli
    • 1 pomidor obrany ze skóry
    • 1 czerwona cebula
    • kilka listków bazylii
    • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
    • sól sodowo-potasowa
    • pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Tosty Salsa

Chrupiące tosty z mozzarellą i salsą pomidorową z ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrój mozzarellę na 4 plastry, połóż po 2 plastry na każdej kromce i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180˚C, aż się zarumienią (10-15 minut).
  • 2. Pomidor i cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Wymieszaj je z łyżeczką oliwy, dopraw solą i pieprzem.
  • 3. Na gotowe tosty z serem, połóż po łyżeczce przygotowanej salsy i ułóż je na talerzyku, ozdób listkami bazylii.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować