Chrupiące sznycle z indyka

4.5 (158 ocen)

  • 30 min

Prosta propozycja na sznycle z indyka, są soczyste a chrupiąca warstwa z chleba tostowego tylko nadaje im smaku, polecam na codzienny obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • 5 sznycli z indyka
    4 kromki czerstwego chleba tostowego lub sucharów
    4 łyżki masła
    1 łyżka oliwy z oliwek
    2 łyżki startego parmezanu lub grangusto
    1 ząbek czosnku
    pęczek natki pietruszki
    sól morska do smaku
    pieprz czarny świeżo mielony do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Chrupiące sznycle z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sznycle z indyka lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem z każdej strony, obsmażyć na patelni na dwóch łyżkach masła, ułożyć w naczyniu żaroodpornym wyłożonym papierem do pieczenia.
  • 2. Chleb tostowy, obrany ząbek czosnku, starty parmezan i posiekaną natkę pietruszki umieścić w malakserze dodać oliwę i pozostałe masło, całość zmiksować, doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Ułożyć farsz na podsmażonych sznyclach, lekko docisnąć ręką, wstawić do nagrzanego do 180*c piekarnika zapiekać 15 minut.Podawać od razu gorące z dowolnymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chleb tostowy Indyk Parmezan Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować