Chrupiące skrzydełka z kurczaka w miodzie i musztardzie z keczupem

5 (1 ocen)

  • 55 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Chrupiące, soczyste skrzydełka pieczone w miodzie. Ciekawy pomysł na kurczaka.

  • 55 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 łyżeczki bardzo ostrej musztardy rosyjskiej
    5 łyżeczek musztardy delikatesowej
    2 łyżeczki miodu
    2 łyżki keczupu
    2 ząbki drobno posiekanego czosnku
    1 płaska łyżeczka soli
    kilka listków świeżej mięty, drobno posiekane
    1 łyżka mielonej, czerwonej papryki
    1 łyżka oliwy
    1 łyżka keczupu
    pół szklanki coli
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Chrupiące skrzydełka z kurczaka w miodzie i musztardzie z keczupem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, wkładamy do większego naczynia.Następnie w miseczce mieszamy wszystkie składniki marynaty.
    Gotową marynatę miodowo-musztardową dodajemy do skrzydełek z kurczaka, mieszamy rękoma tak, aby marynata pokryła wszystkie składniki.
    Odstawiamy skrzydełka na 2 godziny.

    Skrzydełka wyjmujemy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
    Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i zapiekamy przez 10-12 minut. Kiedy skórka zacznie robić się złocista zmniejszamy temperaturę do 180 i pieczemy jeszcze przez 30 minut.Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować