Chrupiące podudzia z kurczaka

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Chrupiące podudzia z kurczaka to tanie i smaczne danie na obiad.

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Podudzia z kurczaka 4 szt.
    Chleb czerstwy pszenny 2 kromki
    Mąka 1/3 szklanki
    Parmezan starty ½ szklanki
    Suszone oregano 1 łyżeczka
    Jajko 1 szt.
    Sól i pieprz do smaku
    Tłuszcz do formy

Chrupiące podudzia z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Podudzia natrzeć solą i pieprzem i odłożyć. Mąkę wymieszać z okruchami chleba , z parmezanem i oregano. Jajko rozbełtać, maczać przygotowane podudzia, panierować w panierce. Włożyć do nasmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 35-40 minut. Chrupiące podudzia z kurczaka podawać na ciepło jak i na zimno. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy