Chrupiące placuszki z ryżu , cukini i marchewki

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

bardzo smaczne:) do przygotowania placuszków wykorzystałam ryż który pozostał z obiadu:)-polecam

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • około 200 g ryżu białego ugotowanego w lekko osolonej wodzie
    kawałek cukini ze skórka - około 300 g
    1 młoda marchewka
    mały pęczek świeżej natki
    2 jajka
    pieprz czarny
    1-2 łyżki mąki
    olej do smażenia
    gęsty jogurt naturalny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki Przekąski

Chrupiące placuszki z ryżu , cukini i marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Cukinię umyć, odciąć końce i zetrzeć na tarce na duzych oczkach .
    Marchew obrać i również zetrzec na tarce .
    2. Ryz umieścic w misce, wbić jajka, dodać odciśniętą cukinię, starta marchew mąkę i przyprawić pieprzem czarnym świeżo mielonym i solą. Wymieszac.
    3. Na patelni rozgrzac nioewielka ilośc oleju. Smażyć z dwóch stron , nakładając cienkie porcje łyżką. Po usmazeniu każdy placek odsączyć na ręczniku papierowym. by pozbyć sie nadmiaru tłuszczu.
    Podawać z keksem jogurtu naturalnego . Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Marchewka Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować