Chrupiące placuszki z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 10 min

Uczta dla smakoszy ceniących chrupiące dania :-)

  • 10 min

Składniki:

  • - 5 średnich ziemniaków
    - 1 cebula
    - 8/10 pieczarek
    - śmietanka słodka 12 %
    - sól,pieprz,czosnek w granulkach,papryka słodka,maggi,wegeta.
    - mąka
    - jajko

Chrupiące placuszki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. * Na tarce o grubych oczkach ścieramy cebulę i ziemniaki
    doprawiamy,wbijamy jajko i zaciągamy mąką.
    * pieczarki ścieramy na tarce w plasterki.
    * Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy nie za grube placki
    * Na drugiej patelni również na oleju wrzucamy pieczarki-doprawiamy
    solą i pieprzem,gdy się podsmażą dolewamy śmietanki i dusimy
    aż zgęstnieje-mieszamy.Posypujemy szczypiorkiem.Smacznego

Porady

Do sosu pieczarkowego można dodać też cebulę. Ziemniaki zawsze ścieram na tarce o grubych oczkach i dlatego są takie chrupiące.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy