chrupiące placki ziemniaczane z cukinią, cebulą, czosnkiem, koperkiem

0 (0 ocen)

placki są chrupiące, smaczne, syte................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • ziemniaki 10 sztuk/mniejsze, cebula 2 sztuki/średnie, ząbki czosnku 5 sztuk, koperek 1/2 pęczka, cukinia 1 średnia, jajka 1 sztuka, mąka pszenna 3/4 szklanki, bułka tarta 2 łyżki, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, olej rzepakowy - ile potrzeba
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki Placki ziemniaczane

Chrupiące placki ziemniaczane z cukinią, cebulą, czosnkiem, koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. w pojemniku rozdrabniacza rozdrobnić dokładnie cebulę, czosnek, koperek i przełożyć do miski, następnie kawałki obranych ziemniaków dokładnie rozdrobnić i dodać do cebuli, cukinię ze skórką utrzeć na tarce grubsze oczka, posypać ciut solą i po 15 minutach mocno odcisnąć z soku i wsypać do miski
  • etap 2. do masy dodać mąkę, jajko, bułkę tartą, kucharka, pieprz, dokładnie wymieszać
  • etap 3. na patelni rozgrzać mocno olej rzepakowy i kłaść nieduże placki
  • etap 4. smażyć rumiane placki, odkładać na ręcznik papierowy
  • etap 5. placki podać można z cukrem, śmietaną, keczupem, sosem jogurtowym lub same
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować