Chrupiące placki ziemniaczane

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne i chrupiące placki ziemniaczane w połączeniu z masą twarogową, z dużą ilością szczypiorku. Pyszności!

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ziemniaki
    - 1 jajko
    - 1 duża cebula
    - sól
    - pieprz
    masa:
    - 2 kostki twarogu półtłustego lub trzykrotniego mielonego
    - pęczek szczypiorku
    - jogurt naturalny
    - sól i pieprz

Chrupiące placki ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach, tak samo zrobić z cebulą. Dodać jajko, sól i pieprz, dobrze wymieszać i smażyć placki na rozgrzanym oleju.
  • 2. Składniki na masę połączyć: najpierw twaróg rozgnieść trochę widelcem i dodać resztę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy