Chrupiące placki ziemiaczne z dodatkiem sera żółtego i szynki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Trochę innej wersji placki ziemniaczane, chrupiące aromatyczne. Moje ulubione placki.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 km ziemniaków
    1 cebula
    2 jajka
    3 łyżki mąki
    łyżeczka majeranku
    garść startego sera żółtego
    garść pokrojonej w paski dobrowolnej szynki
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Chrupiące placki ziemiaczne z dodatkiem sera żółtego i szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placek 1. Ziemaki ścieramy na tarce o grubych oczkach wraz z cebula. Dodajemy resztę składników. Dokładnie mieszamy. Smażymy po obu stronach na złoty kolor. Podajemy z dipem np pomidorowym, paprykowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować