Chrupiące pierogi z kapustą kiszoną i soczewicą

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

smaczne:) podsmażane sa chrupkie i inne w smaku niz te tylko ugotowane i okraszone-polecam

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • Ciasto :
    2 szklanki mąki pszennej
    szczypta soli
    1 żółtko
    3 łyżki oleju
    około 150 ml ciepłej wody
    Nadzenie:
    około 40 dag kapusty kiszonej
    1/2 szklanki soczewicy
    2 cebule
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    oraz tłuszcz- masło do podsmażenia pierogów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Kapusta kiszona

Chrupiące pierogi z kapustą kiszoną i soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kiszoną krótko obgotować.
    Soczewicę ugotować w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu a nastepnie odsączyć.

    Kapustę drobniej posiekaac .
    Cebule pokroić i zeszklić na oleju.
    Do podsmażonej cebuli dodać odciśniętą i pokrojoną drobno kapustę, chwilę smażyć a następnie dodać odsączoną soczewicę i chwile wszystko razem poddusić.
    Doprawić do smaku solą i pieprzem wymieszac , odstawić do przestudzenia.

    Z podanych składników zagnieść ciasto na pierogi, wałkować i wycinać krążki szklanką i nakładać po łyżce farszu.
    Gotowac w lekko osolonej wodzie a potem odcedzać.
    Kiedy przestygną, podsażyć je z obu strona na mocno rumiano na maśle ,
    Smacznego!

Porady

..Żeby pierogi się lepiej sklejały brzeg zwilzam lekko wodą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Soczewica

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Post Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować