Chrupiące pieczarki z piekarnika

4.51 (178 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób

Fajny pomysł na imprezową przekąskę. Dzięki bułce pieczarki są chrupiące to dodatkowo wpływa na ich smak.

  • 40 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • Składniki;
    25 dag pieczarek
    15 dag sera żółtego
    1 cebula
    2 łyżki oleju
    2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
    sól, pieprz do smaku


    Dodatkowo;
    2 jajka
    mąka do obtoczenia
    bułka do obtoczenia
Wystaw ocenę:

4.51 (178 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Chrupiące pieczarki z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie;
    Pieczarki oczyszczamy, odcinamy korzonki i siekamy w kostkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę, pietruszkę siekamy. Na patelnie wrzucamy cebulę, wlewamy olej, chwilę smażymy. Dorzucamy korzonki i zieloną pietruszkę. Oprószamy solą i pieprzem. Lekko studzimy. Ser ścieramy na drobnej tarce. Do kapelusza nakładamy łyżeczkę farszu i przykrywamy startym serem. Następnie panierujemy w mące, jajku a na końcu bułce tartej.


    Układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 25- 30 min w temp. 210 C.
    Podajemy z ulubionym sosem.
    Kapelusze możemy także oprószyć solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Panierka Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować