Chrupiące pieczarki z piekarnika

4.46 (189 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybka i smaczna przekąska, na kolacje, na spotkanie ze znajomymi.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki podstawowe z zestawu
    - 5-6 łyżek mąki
    - 3 jajka
    - 20 g sera żółtego

    Składnik podstawowy dodatkowy
    - 350 g pieczarek

    Składniki robocze
    - pół łyżeczki słodkiej papryki
    - odrobina ostrej papryki
    - sól, pieprz
    - bułka tarta

    Dekoracja
    - natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.46 (189 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Chrupiące pieczarki z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pieczarki 1. Pieczarki pozbawiamy trzonków i obieramy. Ser żółty ścieramy i wkładamy w zagłębienie pieczarki. Do miseczki wbijamy jajko, sól, pieprz, paprykę słodka i ostrą. Każdą pieczarkę obtaczamy mącę potem w jajku a następnie w bułce tartej. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 230 stopni ok. 10 min. Podajemy z keczupem bądź sosem czosnkowym. Dekorujemy natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować