Chrupiące panierowane mięso z kurczaka

0 (0 ocen)

Nie zawsze wiemy jak wykorzystać mięso z rosołu. Takie mięso nie musi być nudne, wystarczy użyć trochę przypraw i ziół i mamy za każdym razem inaczej smakujące mięso. Polecam!

Składniki:

  • Składniki:
    mięso z rosołu,
    duże jajko,
    bułka tarta do panierowania,
    olej do smażenia (może być z przyprawami),
    ząbek czosnku,
    trochę bazylii, oregano,kardamonu, papryki słodkiej i ostrej,

Chrupiące panierowane mięso z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Mięso wyjmujemy z rosołu i studzimy.
    W miseczce mieszamy jajko z czosnkiem zgniecionym przez praskę oraz przyprawami, mieszamy aż składniki się połączą.
    Mięso obtaczamy w przygotowanej mieszance i odstawiamy do lodówki (najlepiej na ok 15-20 min).
    Po tym czasie obtaczamy w bułce tartej, możemy ponownie włożyć do masy jajecznej i znowu do bułki tartej. Panierkę dociskamy dokładnie do mięsa i smażymy na gorącym oleju.
    Smacznego!

Porady

Możemy użyć innych przypraw np ziół prowansalskich czy suszonych pomidorów

Komentarze

Podobne przepisy