CHRUPIĄCE PAŁKI Z KURCZAKA NA BIGOSOWYM FUNDAMENCIE

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Bardzo smaczne danie i bez pracy 2 w 1. Polecam na imprezki , nie trzeba połowę imprezy spędzać w kuchni.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Kapusta kiszona 1kg
    boczek wędzony 200g
    kiełbasa cieńka 300g
    pałki z kurczaka 10szt.
    przyprawa do kurczaka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Chrupiące pałki z kurczaka na bigosowym fundamencie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-27uqqpb 1. W naczyniu żaroodpornym układamy boczek pokrojony w plastry, kolejno kładziemy połowę kapusty kiszonej.
  • image-12utqn3 2. Dalej układamy pokrojona w kostkę kiełbaskę.
  • image-0fwnvs9 3. Następną warstwę układamy drugą połowę kapusty kiszonej.
  • image-165ha30 4. Ostatnią warstwę układamy obsypane przyprawa do kurczaka pałki z kurczaka. Przykrywamy naczynie żaroodporne i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st na ok. 1h, po tym czasie ściągamy pokrywę i jeszcze pieczemy ok. 30min., tak żeby pałki stały się chrupiące.

Porady

Też super smakuje z przyprawą super kurczak, pikantny kurczak. Ja zrobiłam w tradycyjnej ze względu na dzieci. Można dodać pieczarki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować