Chrupiące ogóreczki słodko - kwaśne

4.5 (192 ocen)

  • 4 godz.

POLECAM !!! PRZEPYSZNE !!!

  • 4 godz.

Składniki:

  • 4 kg ogórków gruntowych
    4 papryki czerwone
    4 cebule

    ZALEWA nr 1
    9 szkl wody
    1 szkl soli

    ZALEWA nr 2
    4 szkl wody
    3 szkl octu
    1 kg cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Chrupiące ogóreczki słodko - kwaśne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki pokroić na połówki lub ćwiartki ( zależy od wielkości ). Nie obierać ze skórki. Paprykę pokroić w paski, cebulę w krążki. Wszystko włożyć do miski. Zalewę nr 1 zagotować i odstawić do ostygnięcia. Następnie zalać nią ogórki. Odstawić na 3 godziny. Co pół godziny zamieszać. Po 3 godzinach dobrze odcedzić. Ułożyć w słoikach.
  • 2. Składniki na zalewę nr 2 zagotować i ostudzić. Następnie powlewać do słoików z ogórkami.
  • 3. Pasteryzować 3-4 minuty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować