Chrupiące naleśniki z twarożkiem pod kokosową pierzynką

0 (0 ocen)

  • 60 min

NIecodzienny pomysł na tradycyjne naleśniki z dodatkiem kakao, twarożku, orzechów i kokosa. Wszystko zapiekane kokosową pianą z białek polane konfiturą wiśniową ;) rozkosz dla podniebienia

  • 60 min

Składniki:

  • * ciasto na naleśniki wg własnego przepisu
    farsz:
    250 g twarogu chudego
    2 łyżki jogurtu gęstego
    2 garści dowolnych orzechów
    4 łyżki wiórków kokosowych
    1 jajko
    1 cukier wanilinowy
    1 łyżeczka miodu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Chrupiące naleśniki z twarożkiem pod kokosową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg rozgnieść widelcem, dodać pół opakowania cukru wanilinowego, 1 żółtko i jogurt. Wszystko zmiksować na gładką masę. Na patelni uprażyć orzechy, drobno posiekać, dodać to masy. Wiórki kokosowe podobnie jak orzechy uprażyć krótko i dodać połowę do twarożku. Wszystko wymieszać i dodać miód do smaku więcej lub mniej. Białka ubić na sztywną pianę, dodać resztę cukru i wiórków. Nadzienie nakładać na usmażone naleśniki, składać w koperty, ułożć w naczyniu do zapiekania i wyłożyc pianą z białek. Zapiekać ok 20 min w 180 stopniach, aż do zarumienienia piany.

Porady

Upieczone naleśniki polałam konfiturą wiśniową, można ulubioną polewą Można usmażyc naleśniki bez dodatku kakao

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować