Chrupiące mielone kotlety

4.93 (152 ocen)

  • 20 min

Te kotlety od zawsze goszczą na moim stole, są rewelacyjne.

  • 20 min

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego
    1 jajko
    duża cebula (starta na tarce o drobnych oczkach)
    2 ząbki czosnku (przeciśnięty przez praskę)
    2 łyżki bułki tartej
    1 łyżka mąki
    olej
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.93 (152 ocen)

Chrupiące mielone kotlety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso dokładnie mieszamy z bułką tartą, mąką, czosnkiem, cebulą, jajkiem i przyprawami.
  • 2. Z masy mięsnej formujemy kulki wielkości jajka, następnie lekko spłaszczamy.
  • 3. Na rozgrzanym oleju smażymy kotlety na złotobrązowy kolor.

    Usmażone kotlety osączamy z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku.

Porady

Można użyć również mięsa mielonego mieszanego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować