Chrupiące fileciki w cieście

5 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Smaczne i chrupiące kurczaczki.

Składniki:

  • 3 piersi z kurczaka
    3/4 łyżeczki soli
    0,5 łyżeczki słodkiej papryki
    szczypta ostrej papryki
    Ciasto
    1 jajko
    1/4 łyżeczki soli
    0,5 łyżeczki papryki ostrej
    0,5 łyżeczki słodkiej papryki
    3/4 szk mąki pszennej
    1/3 szk mleka
    mąka do obtoczenia
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chrupiące fileciki w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi oczyścić ,umyć i osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki przełożyć do miski dodać przyprawy i dokładnie wymieszać. Przełożyć do naczynia próżniowego i włożyć na 3 godziny do lodówki. Ciasto:wszystkie składniki przełożyć do garnka,wymieszać. Ciasto powinno być gęste,żeby nie spływało. Dodać przyprawione kawałki piersi i wymieszać.Obtoczyć w mące i smażyć na gorącym oleju.Smażymy około 8-10 min.w zależności jak duże mamy kawałki mięsa.Podajemy z sosem czosnkowym lub ketchupem. Jeżeli lubimy na ostro możemy dodać więcej ostrej papryki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować