Chrupiące kulki jajeczno-serowe

4.5 (143 ocen)

Pyszne, kremowe w środku kulki serowo-jajeczne.Świetne nadają się na przekąskę.

Składniki:

  • Składniki :

    4 jajka ugotowane na twardo,
    2 łyżki masła,
    3 łyżki mąki,
    1 szklanka mleka,
    sól,
    pieprz,
    gałka muszkatołowa,
    2 łyżki serka kremowego naturalny,
    natka pietruszki,
    mąka do obtaczania jajecznych kulek.
    1 rozbełtane jajko,
    bułka tarta,
    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Chrupiące kulki jajeczno-serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozpuść masło. Wsyp mąkę i dokładnie wymieszaj składniki. Podsmaż całość cały czas mieszając. Lekkim strumieniem wlej mleko nie przerywając mieszania. Dodaj serek i wsyp sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Jajka drobno posiekaj. Przełóż do miski. Dodaj wcześniej przygotowany serowy beszamel. Wsyp posiekaną natkę pietruszki. Wymieszaj składniki delikatnie. W dłoniach uformuj niewielkie kulki. Obtocz w mące, jajku i w bułce. Przełóż do rozgrzanego oleju i smaż na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować